Markedsføring

 Tips for å nå frem til målgruppen din

 
Kommuniser med kundene dine der de er,
når de er der.

Nå ut til målgruppen din på Google og sosiale medier.

For å få websiden din høyere opp på søkeresultatene på Google, enten du betaler eller ikke, er det viktig at websiden din er levende, mye brukt og besøkt. Legg inn en enkel blogg på siden din. Post video med undertekster (de færreste har på lyd), bilder og tekstinnlegg på sosiale medier. Få folk til å dele og like postene dine og følge linkene til relevante steder på websiden din. Ha nok relevant og interessant innhold til at besøkende blir værende der lengst mulig.

Publiser innlegg på Stories på Facebook hvis du vil at de skal forsvinne etter 24 timer. Dette er en måte å holde liv i bedriften din i hverdagen. Alle poster trenger ikke å være veldig dype og seriøse. Vis frem bilder fra hverdagen på arbeidsplassen, bruk gjerne humor.

 

Det er essensielt at websiden din er av god kvalitet, rask å laste inn, er oversiktlig og lett å navigere, inneholder relevant innhold og er søkemotoroptimalisert (SEO).

Aktiviteten på siden kan overvåkes i Google analytics, og du kan bruke dette f.eks for å se når målgruppen din er på nett og på siden din, og når de ikke er det. Dermed kan du justere tidspunktet du poster innlegg på sosiale medier.

Facebook Youtube Snapchat Instagram Linkedin Twitter Google.

Det er mange medier å velge blant. Velg ut ifra hvor kundene din er. Ha appene lett tilgjengelig på mobilen, slik at du raskt kan poste bilder og videoer i hverdagen. La kundene bli kjent med deg, følge med på eventuell produktutvikling, og få en lavere terskel for å handle av deg. Skal du rundt å selge bøker, kan du lage en oversikt over tider og steder på nettsiden, samt hvilke butikker som selger bøkene dine.

Og husk at du kan velge når på døgnet postene dine blir publisert på Facebook. Dermed kan du være online når det passer deg.