Livet etter Himalaya

Oppdatert: 22. aug. 2019

En god venninne spurte hva det beste ved reisen til India/Himalaya var. Det fikk meg til å virkelig tenke gjennom opplevelsen og jeg tror det beste var påvirkningen helheten hadde.

Det å være langt vekk, uten nett og telefon. Naturen, meditasjonene, alt av indre stress som dukket opp i stillheten og som jeg fikk hjelp med, og klarte å slippe taket i, lettelsen og frihetsfølelsen. Gleden og den nye roen og indre styrken. Påvirkningen fra menneskene i yoga/meditasjonsgruppa og yogainstruktørene. Å se de lokale som vandrer rundt på åkrene uten å vite hva depresjon er. Gjestfriheten, ærligheten, de ekte smilene og medmenneskeligheten. Hvor avslappet og stressfritt livet er uten alle reglene og presset om å være noe. Munkene som mediterer og hvor verdifulle de er. Inntrykkene fra buddhismen og all godheten dens.

Det å få kontakt med noe som er mye større enn alt vi ser, og alt vi kan kjøpe med penger.

Jeg ser verdien i mitt eget liv, og at den ikke henger sammen med inntekt eller prestisje eller å være "normal". Medmenneskeligheten, styrken og alt det gode som kommer når man klarer å slippe taket og følge hjertet. Den enorme verdien i livet som avdekkes når man føler kjærlighet til alt levende. Det å kunne gi bort et smil til en fremmed, det å ikke verdsette ting så høyt. Det å forstå hvor stor påvirkning vår egen tankegang og forhold til alt som lever har på verden. Kjærligheten som finns over alt i hverdagen når man lærer seg å forstå at den er der.

Alt det var det beste med reisen. :-)


Namaste. Takk for at du leste.


Her er et bittelite utvalg av bildene jeg tok, som forhåpentligvis visualiserer noe av det.65 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Skjulte indre rom

Av Helene Berven Johnsen Det finnes et bortgjemt herskapshus med skjulte rom, irrganger og halve etasjer. Det har vokst gjennom tidene. Huset ligger for seg selv innerst på en svingete grusvei, blant

Det røde isgulvet

Av Helene Berven Johnsen Høykjerra humper og knirker fremover på landeveien. Furutrærne følger søvnig med. Du sitter på et høylass og lar blikket vandre over de skogkledde liene. Ei fjellseter er såvi