Skogholt med dansende knott

Av Helene Berven Johnsen

(Fotograf: Larisa Koshkina)


En landevei strekker seg mellom fargerike åkre. Prestekrager, blåklokker og geitrams lever i veikanten. Lave åser bølger over landskapet, kant i kant med åkrene. En mild bris bringer deg en aroma av sommervarm skog.


Du tar et steg frem på veien. Grusen knaser under føttene.


Det lever en klynge trær i enden av en kløvereng. Et hav av fuglekvitter gjemmer seg i skogholtet. Det er en verden av lyder og livskraft. Sollyset leker med bladene på bjørkene og de langstrakte gråorene. Fugler hopper og flyr fra gren til gren. En urskog i miniatyr.


Midt i det hele er en lysning. En knottsverm danser i en lysstripe på den luftige scenen. Et drama for de stillestående kjempene som danner publikum. De ser ikke. Bare er tilstede. Føler og er en del av livet som flyter gjennom alt. De står stille, men beveger seg likevel på nivåer usett av menneskeøyne.


Du tar et steg frem på veien. Grusen knaser under føttene. Videre mot neste verden.

17 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Skjulte indre rom

Av Helene Berven Johnsen Det finnes et bortgjemt herskapshus med skjulte rom, irrganger og halve etasjer. Det har vokst gjennom tidene. Huset ligger for seg selv innerst på en svingete grusvei, blant

Det røde isgulvet

Av Helene Berven Johnsen Høykjerra humper og knirker fremover på landeveien. Furutrærne følger søvnig med. Du sitter på et høylass og lar blikket vandre over de skogkledde liene. Ei fjellseter er såvi